Geen categorie

Lettertype kiezen

font for labels
Lettertype uitkiezen:

Het kiezen van een lettertype kan best lastig zijn. Nu bieden we een ruime keuze in lettertypes en wat u misschien zou willen weten is ‘hoe ziet mijn tekst eruit in een bepaald lettertype’? Alle lettertypes die we aanbieden op onze website zijn microsoft fonts. Dat wil zeggen dat u een favoriet lettertype kunt ‘googlen’ op internet en downloaden op uw eigen computer. Om vervolgens in het programma “paint”, het lettertype kunt ophalen en uw tekst in dat lettertype kunt typen om te ervaren hoe uw naam eruit ziet. Het kan ook makkelijker door bijvoorbeeld een email te starten en daar met de lettertypes (fonts) te oefenen.

FAVORIET:

De meest gekozen, favoriete fonts zijn ‘brede’ lettertypes als bijvoorbeeld Cooper Black, omdat men bang is dat het label niet ‘vol’ genoeg wordt. Nu is een breed lettertype meestal geen probleem tot maximaal 4 of 5  letters. Wanneer de tekst meer letters bevat, adviseren we smallere lettertypes, als bijvoorbeeld comic sans en hobo. Vaak een supergaaf resultaat. De steken zijn mooi compact waardoor de kans op rafelen/lussen van het borduursel minimaal is.

LANGE NAAM/TEKST:

Is een lange roepnaam of lange tekst van 8 letters of meer gewenst? Ons advies: neem een eenvoudig font (arial/comic sans bijvoorbeeld) voor een goede leesbaarheid. Lange tekst dan bij voorkeur kiezen voor bedrukte labels is ons advies. De lengte van de tekst is bijzonder genoeg. Neem bijvoorbeeld ‘Rembrandt’ wat een geweldige naam is en het bijzonder goed doet op een label, zal zelfs wat in elkaar ‘gedrukt’ moeten worden om het passend op een label te krijgen. Neem geen symbolen erbij, het maakt de lange tekst alleen maar kleiner, wat leesbaarheid niet ten goede komt.

KORTE NAAM/TEKST:

Hoera! Alles is mogelijk, bijzonder (of druk) lettertype, breed lettertype, combineren met symbool. Dan heb ik het eigenlijk over een naam/tekst van maximaal 4 a 5 letters. Lekker combineren met symbolen is uitermate geschikt. Neem bijvoorbeeld de naam SAM, kan prima een pootje voor en na de naam. Superleuk.

BIJZONDER:

Ons motto: Bijzondere lettertypes geven bijzondere resultaten. Maak er daarom een beetje werk van door het lettertype via google op te zoeken of bekijk de letters (alle afzonderlijk) goed tijdens de bestelling. Ook wordt dan duidelijk of er grote en kleine letters zijn of alleen hoofdletters! Bijvoorbeeld het mooie lettertype Old English. Als je dan TOMMY neemt

ONTWERPAFDELING:

U ziet de voorbeelden van de symbolen wanneer u uw bestelling plaatst. Of – en hoe – ze op het label terecht komen is aan de ontwerpafdeling, dit door de ruimte die de tekst inneemt, te combineren met een symbool. We zullen zoveel mogelijk proberen om aan uw wensen tegemoet te komen.

ADVIES:

  • korte naam = breed en/of druk lettertype en borduren of bedrukken kan beide heel goed.
  • Lange naam = smal en/of rustig lettertype en kies voor bedrukte labels.

Geef een reactie